Русский | English
Pauliaus malonės teologija (II)

Rašyti komentarą gali tik prisijungę lankytojai. Prisijungti

> (2009-03-16 08:16): Zigmai tau pakaks ir tiek,jei pamatysi skirtuma,tarp: 'siekti vienybes' ir 'siekti ISSAUGOTI' vienybe...Juk esu daves ir lengva pvz.su mergaites nekaltybe,kuriai nereikia siekti nekaltybes igyti, (nes ja jau turi)bet turi siekti ja ISSAUGOTI.
Stai apie ka kalba eina.Jei ir dabar nesuprasi,tai ir toliau kuverstukinsi savo puzzle...:))

zigmas (2009-03-15 23:47): ">":
"...SIEKTI vienybes,tai vadinasi ji dar toli priesaky,ir mes jos siekiame...Visai kita jau mintis,kuri priesiska Rastui."!?:)
Sv.Rastas: Ef 4,3
"...SIEKITE išsaugoti Dvasios vienybę taikos ryšiais..."

">":"Dievas Baznycia vadina Baznycia,Jis ja sumane ir pavadino ja Baznycia..."
Kad man toks minties gilumas ir apreiskimo dv.isliejimas,bet kur tau vaikeli,as net puzzles su kulverstuko paveiksleliu nesugebu sudelioti:(
> (2009-03-15 23:05): Is kur tos zinios,koks saltinis tai skelbia,ir kodel taip skelbia?
aisku,zmogus nieko negali padaryti del Dievo be Dievo...
XX (2009-03-15 22:45): Turiu blogų žinių - nes tai yra tik siekiamybė, ir deja tai ko siekiate yra realiai nepasiekiamas dalykas žmogui. Taigi galite perdaug ir nepersistengti.
> (2009-03-15 22:11): Burba,kas yra Baznycia?Kas tau Baznycia?.Jei tu pamatysi,kas yra Baznycia,niekada jai neklijuosi jokiu "ieniu".Tai ne zmogaus produktas,kad klijuoti zmogiskas etiketes.Kol zmogus nepamatys Baznycios esmes,jis klaidingai ja pristatys sau ir kitiems.
Dievas Baznycia vadina Baznycia,Jis ja sumane ir pavadino ja Baznycia,Jis ja pagimde,ir Jis ja stato,ir pastatys is Saves.Baznycia,- yra Baznycia,nei daugiau,nei maziau.Ji isejo is Kristaus,ir priklauso tik Kristui.
Taip,Baznycia dabar suzadetine,bet kieno suzadetine?Ir kam Ji bus pristatyta?Ar nemanai,kad pats savo nematymu,kas yra Baznycia,Ja tersi "ienemis".?

Zigmai,tau dar viskas priesaky,stenkis brolau SIEKTI pacio brangiausio.Ir mesk ta puzzles delione,nes nevisas detales naudoji,o be to ir pilno vaizdo nematei,nevark..:))
Šakės (2009-03-15 13:16): Del pavardės - svarbu, kad pavardė nebūtų šėtonienė, o ar baptienė, ar katalikienė, ar žodienė tai manau nesvarbu :)
zigmas (2009-03-15 11:33): "...SIEKTI vienybes,tai vadinasi ji dar toli priesaky,ir mes jos siekiame...Visai kita jau mintis,kuri priesiska Rastui."
"..jei klausimas butu skambejes pvz:kaip mums praktiskai SIEKTI issaugoti ta duota tobula vienybe,-tada atsakymas butu kitoks...
Klausimas taip ir skambejo:)

burba (2009-03-15 11:11): kiek zinau baznycia dar nera zmona,o tik suzadetine,taigi pavarde gali buti katalikiene,tikejimo zodiene ir pan.netgi man vedusiam zmonos pavarde nera svarbiausias dalykas ,svarbiausia mano ir jos santykiai
burba (2009-03-15 11:10): kiek zinau baznycia dar nera zmona,o tik suzadetine,taigi pavarde gali buti katalikiene,tikejimo zodiene ir pan.netgi man vedusiam zmonos pavarde nera svarbiausias dalykas ,svarbiausia mano ir jos santykiai
> (2009-03-15 08:30): burba:
"nesarbu kaip jie save vadina ,ar baptistais ar liuteronais ar katalikais tai yra Jo baznycia."

burba,jei tu vedes,ar nesvarbu tau taip pat butu,jei tavo zmonos pavarde butu ne burbiene,o kokia tai kita, pvz.liuteriene,baptistiene... nemanau,kad tau tai butu nesvarbu.
> (2009-03-15 08:10): Zigmai,na tu supratai ta (burbos uzduota) klausima savaip ,o as supratau kitaip,ir i ji atsakiau taip,kaip atsakiau.
Burbos klausimas skambejo taip: "o tu gali paiskint,kaip tos tobulos vienybes ,kuri mums jau duota issaugojimas atrodo praktiskai"...

jei klausimas butu skambejes pvz:kaip mums praktiskai siekti issaugoti ta duota tobula vienybe,-tada atsakymas butu kitoks....juk nesunku butu nurasyti 2 eil.ir prideti dar daugiau...

Man teko pabuvoti tam tikrose salyse,ir matyti,kaip praktiskai ATRODO tos vienybes issaugojimas (kai ji issaugota,ji turi israiska,kaip ir neissaugota vienybe turi israiska)...as maciau tos issaugotos vienybes israiska:Vienas kunas,vienas naujas zmogus...

zigmas>">" (2009-03-15 00:50): Gal as dar karta pakartosiu pacio pacituoto ap.Pauliaus sakini:)
"...siekite išsaugoti Dvasios vienybę taikos ryšiais..."
ir(siaip reiketu ji pradeti nuo pradzios,o ne nuo galo)"..."Su visu nuolankumu bei romumu, su ištverme pakęsdami vienas kitą meilėje..."
Va taip ir "ATRODO tobulos vienybes ISSAUGOJIMAS praktiskai."
Kalbejome ne kaip atrodo praktiskai vienybe,o kaip atrodo jos praktiskas ISSAUGOJIMAS.
Pacio buvo praleistas zodelis "issaugojimas":)
Todel as ir tikiu vienybe Baznycioje,nes zinau,kad labai daznai mus skiria mazyte smulkmena,bet deka romumo,nuolankumo ir istvermingai pakenciant vienas kita meileje,mes vis dar turime realu sansa ja(vienybe)issaugoti:)
O kas del tu "asmenybiu" tu teisus,bet geriausia jas vertinti butu pradedant nuo saves.

RAMASKE (2009-03-14 23:30): Persiprasau,isiterpes i toki rimta disputa,bet turiu klausimeli.Net jeigu prieisime prie kazkokios visiems bendros isvados(kas labai abejotina),ka tai duos?Ir ar ka pakeis?(Neskaitant laimejusio pasitenkinimo)
> (2009-03-14 23:19): Na,nezinau,kuom tu mane stebini,bet stebini.Nesugebi netgi skirtumo pastebeti,tarp dvieju skirtingu klausimu...o kai nematai skirtumo,tada pats uzduodi sau klausimus ,ir i juos pats atsakineji.Juk pirmas klausimas buvo toks:kaip ATRODO tobulos vienybes ISSAUGOJIMAS praktiskai.Mano atsakyma i tai skaityk (2009-03-14 12:58).
Pats klaidingai suprantai klausima ir pavertei ji i sau paranku,klausima:Kaip issaugoti vienybe praktiskai!?Tam,kad galetum kazkaip tai atsikirsti...:))
Tarp "kaip atrodo",ir "kaip issaugoti" juk yra skirtumas,ar ne?Nu,nekaip atrodai ,Zigmai,nekaip,nematydamas skirtumo tarp siu dvieju klausimu...:).Linkiu issaugoti pastabuma,kad gerai atrodytum...
zigmas (2009-03-14 22:47): Ar pats kartais ir nepriveliai tos painiavos bandydamas ispainioti tai ko pats,kas akivaizdziai matosi,iki galo nesupranti?
Kam tas beprasmiskas uzsispyrimas?
"Nu,suprantama,juk sieki issaugoti savo nuomone,ane?"?
Atvirai kalbant tai truputi nustebinai savo buku(atsiprasau)fariziejiskumu.
P.S.
Tikiuosi neizeidziau,jei taip,dar karta atleisk.

> (2009-03-14 21:30): Zigmai,ieskok kaip duonos,to skirtumo,ir rasi..:))
Burba,pacio komentare yra daug painiavos,kai turesiu laiko,ispainiosiu kai ka...:)
zigmas (2009-03-14 21:07): As tai nematau:),nes jo nera:).
O koks yra skirtumas tarp situ dvieju sakiniu?

> (2009-03-14 20:30): P.S.cia buvo skirta "To"
> (2009-03-14 20:29): Na,jei idemiau skaitytum,nereiktu cia man bereikalo rasineti,kad pati pataisineti..neisiskaitai i klausima,kad viska teko iskraipyti?Ar Biblija taip pat nedemesingai skaitote?
Juk klausimas buvo toks:
"o tu gali paiskint,kaip tos tobulos vienybes ,kuri mums jau duota issaugojimas atrodo praktiskai"
o ne: "kaip ja (vienybe) issaugoti praktiskai"
Ar matai skirtuma,tarp siu dvieju klausimu?
burba (2009-03-14 20:16): manau sutiksi su manim >,kad kaip tai atrodo praktiskai nelabai zinom .vienas kunas ,vienas zmogus skamba gerai,bet velgi,kaip tai atrodo kasdieniniam gyvenime.Paulius raso Dievo baznyciai Korinte,jis nerase nei TZ,nei "Nojaus arkai",nei "Juozapo sapnui",rase Dievo baznyciai,kuri turi tris isskirtinius bruozus:pasventinti Kristuje,siekiantys sventumo ir saukiantys Jo vardo,nesarbu kaip jie save vadina ,ar baptistais ar liuteronais ar katalikais tai yra Jo baznycia.ir kai siu charakteristiku zmones susirenka kartu yra jauciama ta tobula vienybe ,kuri mums duota.tik del to,kad kiekvienas laikosi isikandes tam tikro apreiskimo,norint sutart reikia nuolankumo ir romumo.man reika nuolankumo ir romumo bendraujant su broliais katalikas,pabreziu broliais o ne visais katalikais,nes as nesuprantu ka jie daro kataliku sistemoj.man patinka kai Dievo vaikai esantys skirtingose denominacijose susirenka kartu,o ne pesasi kaip gaidziai del savo tiesu,kaip korintieciai:as Apolo,as Kefo ir pan.o del asmenybiu dauguma ju pakele butent pats Dievas,kad atgaivint apdulkejusias pagrindines krikcionybes tiesas.ir pradedant Abraomu ir baigiant siais laikais Dievas naudoja asmenybes,kurie yra sventyklos stulpai.

| < 1 >  2  3  4  5  6  Kitas >>

© 1988-2012  Krikščionių bendrija TIKĖJIMO ŽODIS